onsdag 22. april 2009

HiFi genet er matet....


Surrounden er ikke lagt på hylla, men kraftig nedgradert til fordel for HiFi'en.

Første produkt inn i stua er et par Tannoy Eyris 1. Etter en kjapp tilkobling på receiveren (som etterhvert skal ut), så er konklusjonen at valget for en gangs skyld var riktig! Takke meg til små lekre høytalere på stativ istedet for store og høytlydene høytalere!

Neste produkt inn er en forsterker!

7 kommentarer:

 1. Min erfaring er også at mindre høytalere på stativ gir best lyd. Har ennå et par Sonus Faber Electa Amator som jeg kjøpte for mange år siden. Har nylig byttet ut diskantene, som jeg tror har kortere levetid enn annet, og dette gav et løft opp til nykvalitet (etter innspilling) igjen.

  Ellers går det på forsterkersiden i Electrocompaniet, som jo holder til på Tau, der jeg bor. Morsomt å prate med gutta som lager produktene når man kjøper HIFI :)

  Har et par sub'er i tillegg til Amatorene, og dette gir et meget godt lydbilde med mulighet for å dempe bassen etter behov. Eller kjøre den opp på fest-nivå :)

  Bruker en selvbygd media-pc som avspiller direkte fra hard disk. Bare lossless format, selvsagt ;) Noen tusen plater ligger klar der. Har en egen ekstern DA konverter, denne trekker på årene, og skal snart byttes ut med en DAC1 HDR. Tror jeg.

  Er meget godt fornøyd med PC som signalkilde. God brukervennlighet, og med bit-perfect utsignal gir den bedre lyd enn drivverk i hundretusenkronersklassen. I tillegg planlegger jeg å bruke audiolense til rom-korreksjon med tid og stunder. Men først altså en ny DAC. Skal også bygge en ny strømforsyning til anlegget når jeg får råd/tid.

  SvarSlett
 2. DAC1 HDR?
  Fortell litt om denne!
  DAC er mitt neste mål, etter forsterker :-)
  Og jeg vil også bruke FLAC!

  Har en kompis som kjøpte en RME ADI-2 og er kjempefornøyd. Men den er jo stygg som juling da... :-)

  SvarSlett
 3. RME'en skal mangle litt tyngde i forhold til DAC1, dessuten sies det at DAC1 er luftigere på toppen. Det blir jo en smakssak, men dog. HDR versjonen har også integrert volumkontroll og flere innganger pluss fjernkontroll, slik at man kan bruke den som forforsterker. Det ser jeg på som en stor fordel, så blir det mindre bokser og mindre elektronikk i signalbanen.

  http://www.benchmarkmedia.com/system1/digital-analog-converter/dac1-hdr

  DAC1 HDR har altså etter sigende bedre lyd enn det meste annet på markedet, og ser sånn noenlunde ut også. Men den koster jo litt. Men på dette kvalitetsnivået er den jo faktisk billigere enn en skikkelig forforsterker! Sikler litt etter den, med andre ord. :)

  SvarSlett
 4. Litt i overkant for mitt anlegg enda :-)
  Jeg må nok litt ned i prisklassen, det er litt overkill med en så dyr DAC på mine høytalere og forsterker.

  Men etterhvert.... :-)

  Det er en del å velge i har jeg funnet ut: Abrahamsen, Xindak, Cambridge, brukt REM og Behringer er noen.

  Litt moro å komme i gang igjen! :-)

  SvarSlett
 5. Jeg vurderte en audiosmile modifisert Behringer for en tid tilbake, "relativt rimelig", men også med digital rom korreksjon. Eneste problem var at jeg ikke fikk testet den uten mye møje med fraktkostnader, osv.

  http://www.audiosmile.co.uk/behringer-modifications-749-0.html

  Men det er selvsagt mange muligheter, lykke til, halve moroa er å planlegge ;)

  Uansett er jo Eyrisene eyecandy da :o)

  SvarSlett
 6. De er pene å se på ja :-)
  Og har utrolig bra bass til å være så små. Jeg ble litt satt ut av det, men man må jo spille bittelitt høyere for å få litt trøkk...men det er der! :-)
  Men en JungSon nå, så tenker jeg mye smetter på plass og med en DAC etterhvert, så er jeg nok i nederste skalaen av hifi. Men jeg er nå ihvertfall der! :-)
  Uansett, det er musikken som skal nytes, ikke anlegget!

  SvarSlett
 7. Helt enig, musikken er det viktigste! Nå er det jo slik i virkeligheten at man som regel "venner seg til" lyden i eget anlegg, slik at over et visst nivå er det ikke nødvendigvis så mye mer å hente i forhold til musikkglede.

  Joda, man hører forskjell. Men litt av poenget med svindyre anlegg er jo nettopp å vite at de er svindyre ;)

  Å få til et bra anlegg til en fornuftig pris er ofte viktigere, og jeg synes du med JungSon på laget er på meget god vei.

  SvarSlett

Bruk fornuft og vær høflig, husk at andre er mennesker også!
Og skriv under med navn!