Album du ikke finner på Spotify: Shakin the Cage (musikk å spille høyt)

The Zoo

Et band bestående av følgende medlemmer:
Mick Fleetwood – trommer og percussion
Bekka Bramlett – vokal
Billy Thorpe – synth, rytme gitar, percussion, vokal
Gre
gg Wright – lead and rytme gitar
Tom Lilly – bass gitar
Brett Tuggle – keyboards

Et av navnene bør vekke nysgjerrigheten, nemlig Mick Fleetwood fra Fleetwood Mac. Kanskje en av de mest kjente trommeslagere i verden. Ikke på grunn av teknikken, men mest på grunn av en "rett-frem-tromming" og en evne til å spille enkelt, men tøft. Det sies at han aldri har tatt en trommesolo live i hele sitt liv. Han har også en aura rundt seg, som man merker selv på TV-intervjuer.

Som trommeslager er han som sagt ikke veldig teknisk, men han har en helt spesiell måte å slå på. Det er "stor" tromming. Noe albumet bærer preg av og dette er et album som MÅ SPILLES HØYT!


Bandet


The Zoo (som ikke kan forveksles med norske Zoo) var et prosjektband og de ga kun ut dette albumet i 1992. Albumet heter Shakin' the Cage og Mac har vært med på å skrive alle sangene på albumet, selv om australske Billy Thorpe står oppført som låtskriver på alle sangene.

Egentlig burde vel Billy Thorpe stå som "eier" av albumet. Han har hatt en finger med i alt her og vokalmessig er det han gjør her stooort!

Billy Thorpe døde dessverre altfor ung alder, i 2007 av et hjerteattak. Han er blitt minnet flere ganger i Australia.

Bekka Bramlet er et mere ukjent kort. Hun er mest kjent som korist og låtskriver innen country musikken og har sammarbeidet med de fleste store country stjernene. Hun var i Fleetwood Mac en kort stund, men aldri med på noen av platene.

Gregg Wright, Tom Lilly og Brett Tuggle er totalt ukjente for meg, men høres veldig dyktige ut.

Gregg Wright kommer såvidt jeg skjønne fra USA og er en habil bluesmusiker og er aktiv enda. Han har rykte på seg for å være en god tour musiker (live musiker) og har turnert med Mick Fleetwood, Michael Jackson, the Gap Band, Berlin og Spencer Davis.

Tom Lilly var en liten overraskelse. Han har samarbeidet med flere kjente band, deriblant Beth Hart, Jefferson Starship, David Lee Roth og ikke minst vår egen John Norum. Norum er en ukjent perle som spiller og synger veldig bra, men han har ikke fått det gjennombruddet han burde hatt. Selv om han var med i Europe. Platene Lilly spiller på er nokså langt fra hverandre rent musikalsk, så vi har med en dyktig bassist å gjøre.

Brett Tuggle er også et overaskende bekjentskap. Han har vært med på mange album og har en lang karriere bak seg som band medlem og studio musiker. Blant hans mange bekjentskaper finner vi Rick Springfield, David Lee Roth (etter Van Halen), Coverdal Page, Whitesnake, Steve Lukather og selvsagt Fleedwood Mac.

Blant albumene han har spilt på, finner vi Rick Springfield "Living in Oz", som er et av mine guilty plaseure album. Kanskje ikke verdens beste album og produksjonen bærer litt mye preg av 80-talls produksjonen, men jeg mener det er sterke sanger her! Kanskje mitt neste prosjekt? :-)

Sangene

1. "Reach Out" - Billy Thorpe - 5:19
2. "God Created Woman" - Delaney Bramlett, Billy Thorpe - 4:51
3. "Night Life" - Billy Thorpe - 6:01
4. "Shakin' the Cage" - Billy Burnette, Billy Thorpe - 4:15
5. "Voodoo" - Billy Thorpe - 7:26
6. "How Does It Feel" - Billy Thorpe - 4:17
7. "The Night and You" - Billy Thorpe - 4:19
8. "Takin' It Out to the People" - Billy Thorpe - 4:33
9. "Breakin' Up" - Billy Thrope - 4:57
10. "In Your Hands" - Billy Thorpe - 6:17

"God Created Woman"

Tøffe gitarriff og fantastiske stemmer på både Billy og Bekka, samt et veldig steady komp. Hva mer er det å si? Ta en lytt selv.

"Voodoo"

7.26 minutter lang og med en 2.15 minutter lang intro. I mine ører er det positivt! Dette er en sang som MÅ spilles HØYT på et anlegg med minst 15" i bassen! Burde være obligatorisk for alle med bilanlegg som låter :-) 

"How Does it Feel"

Dette er en up-tempo sang med tostemt sang i omtrent hele sangen. Det er en sang som like gjerne kunne vært laget av Lindsey Buckingham for Fleetwood Mac. Men stemmene til Billy og Bekka kommer virkelig til sin rett her og de passer godt sammen. De synger synger begge fantastisk! 

Det er langt flere gode sanger på albumet og det er virkelig verdt en lytt om du liker en rocka utgave av Fleetwood Mac ispedd noe Robbie Robertson.

Kommentarer