lørdag 2. mai 2009

Nazareth med albumet "Malice In Wonderland"

En tittel man finner mye rart på, ved et lite søk på internet.
- animasjons film
- en film
- en gruppe fra Bergen
Og sikkert mye mere...Nazareth "Malice In Wonderland, 1980

Men jeg forbinder det med et av de beste albumene til Nazareth. Ikke byen, men gruppa! En gruppe bestående av skotske menn uten kilt. Albumet er gitt ut i 1980 og er bandets 11. plate.

Plata er produsert av Jeff "Skunk" Baxter og har nok et litt annet lydbilde enn de foregående platene. Et litt mere åpent lydbilde, lysere klang på gitarene og bedre sanger enn på lenge!

Dette er, som flere nettsteder påpeker, kanskje Nazareths beste album og det albummet der hard rock og rolige ballader går hand i hand.

SANGER

Det er mange gode sanger, den meste kjente er nok Hearts Grown Cold. De fleste kjenner Love Hurts, som var en cover versjon. Dette er en ekte Nazareth sang og mange ganger bedre!

Holiday er også en sang man bør merke seg. Drivende rock fra ende til annen. Teksten er som følger: "Mama, mama, please no more jaguars, I don't want to be a pop star". Et noe merkelig utsagn, men gutta var kanskje litt lei av dette livet etter 10 år i bransjen. Sangen er ihvertfall verdt et gjenhør!

Sangen Fallen Angel begynner med et nydelig gitar tema, mens bassen jobber i bakgrunnen. Synes denne sangen oppsummerer Nazareths ballader veldig greit. Nydelig gitartema, en fin bass gang og stemmen til Dan Mc Cafferty.

MIN MENING ER:

Dette er et av mange gode album fra Nazareth. Kanskje det siste gode? Etter dette kom det litt ymse plater, ikke alle med like bra helhet som denne. Malice In Wonderland, Born Under The Wrong Sign og Razamanaz er de albumene du burde ha i samlingen!

TRIVIA

Malice In Wonderland var 6 uker på VG listen i 1980, med #9 som beste plassering.

Disse var med:

* Dan McCafferty - Nysse (sic) singer
* Manny Charlton - Guitars
* Zal Cleminson - Guitars & synthesiser
* Pete Agnew - Bass guitar, also nysse (sic) singer
* Darrell Sweet - DrumsHer kan du høre utdrag av sangene; TRYKK HER!


Linker:
Vil du lese mere om Nazareth? Her er hele historien!
Og her er litt til...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bruk fornuft og vær høflig, husk at andre er mennesker også!
Og skriv under med navn!